26.11.2009 15:44

PISSJET zvítězil!

Přibližně před půl rokem jsem se přihlásil do soutěže Pissoir Art Gallery vyhlášené nákupním centrem Olympia Brno.

Cílem soutěže bylo navrhnout originální (vtipné) řešení pánských pisoárů, přičemž hlavním hlediskem bylo pobavit uživatele. (Nechybělo však ani kriterium kvalitního provedení modelu, ergonomie, vyrobitelnost v praxi a mnoho dalších). Do finále soutěže postoupily oba mé návrhy, které jsem do soutěže přihlásil. Jedná se o pisoár inspirovaný tryskovým motorem dopravního letadla "PISSJET" a dále i pisoár ve tvaru trychtýře "Grand Funnel".

Následovalo vlastnoruční zhotovení výstavních modelů v měřítku 1:1, která byly následně vystaveny přímo v prostorách nově otevřené části nákupního centra Olympia Brno.

Výstava Pissoir Art Gallery probíhala přibližně jeden měsíc a během ní probíhalo také divácké hodnocení jednotlivých návrhů.

Hodnocení soutěže probíhalo ve dvou úrovních. Tou nejdůležitější úrovní bylo hodnocení odborné poroty a druhou bylo již zmíněné hlasování diváků. Oměnou za první místa obou kategorií je příjemný finanční obnos.

Podařilo se mi dosáhnout velkého úspěchu s pisoárem PISSJET, který se mnohokrát objevoval v článcích na internetu a byl označovánm jako jeden z největších krasavců výstavy. K mému úžasu se dokonce výstava objevila i v hlavní televizní relaci tv NOVA  kde bylo možné též PISSJET spatřit.

 

Celé úsilí věnované soutěži bylo odměněno získáním prvního místa  v hodnocení odborné poroty za pisoár PISSJET. Odborná porota vyhodnocovala výsledky na základě vystavených modelů a brala v úvahu všechna hlediska hodnocení zmíněná výše.

 

Další obrázky pisoárů si můžete prohlédnout v sekci Design

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Petr Švec

Jihočeský kraj, Blatná
...................................................


icq. 430-014-873 "Švíco"
mob.: +420 607 727 027
e-mail: svico@atlas.cz


























..................................................